ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΡΟΣ ΓΕΝΙΚΟ 25-5-2010 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Σάββατο, 07 Αύγουστος 2010 13:55


Την 25-5-2010 τα προεδρεία των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Α.Μ.Θ. συναντήθηκαν με τον Γενικό Αστ/κο Δ/ντη Α.Μ.Θ. Υποστράτηγο κ. ΡΙΖΟ Νικόλαο και τον ενημέρωσαν για τα παρακάτω προβλήματα που απασχολούν τα μέλη των Ενώσεων:
1.    Ορθολογική κατανομή του προσωπικού της Α.Δ. Ροδόπης με περιορισμό των αποσπάσεων – μετακινήσεων στον απολύτως αναγκαίο αριθμό, ούτως ώστε οι Υπηρεσίες να επιμερίζονται ισομερώς τις ελλείψεις προσωπικού που ανακύπτουν από το κενό των οργανικών θέσεων της Α. Δ. Ροδόπης.
2.    Πιστή τήρηση του Π.Δ. 394/01 που αφορά τον χρόνο εργασίας και τις ημερήσιες αναπαύσεις του Αστυνομικού Προσωπικού.
3.    Μέριμνα έτσι ώστε στα κρατητήρια του Α. Τ. Κομοτηνής να φιλοξενείται ο προβλεπόμενος, βάσει των προδιαγραφών αυτών, αριθμός κρατουμένων.
4.    Πλήρης εφαρμογή του Π.Δ. 45/30-4-2008 «Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας», (Τελευταία απολύμανση κρατητηρίων Α.Τ.Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε 6-2-2010).
5.    Εφαρμογή της Νομοθεσίας που αφορά όσους απασχολούνται μπροστά σε οθόνες (Η/Υ κ.λ.π).
6.     Ενεργοποίηση των Διατάξεων που αφορούν την ύπαρξη Διοικητικής Μέριμνας.
7.    Αντικατάσταση όλων των παλιών οχημάτων και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού (αλεξίσφαιρα γιλέκα, όπλα κ.λ.π.). Υπάρχουν οχήματα που διένυσαν πλέον των  600.000 χλμ και κυκλοφορύν χωρίς να έχουν υποβληθεί ποτέ σε περιοδικό τεχνικό έλεγχο


8.    Αντικατάσταση υαλοπινάκων της έμπροσθεν του Αστυνομικού Μεγάρου σκοπιάς καθώς και  της έμπροσθεν του Τουρκικού Προξενείου ευρισκόμενης, με νέους κατασκευασμένους από αλεξίσφαιρο υλικό, ώστε να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας.
9.    Ολοκλήρωση των κτιριακών αναγκών και στις περιφερειακές Υπηρεσίες με την κατασκευή νέων κτιρίων.
Το Δ.Σ. επιθυμεί να βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών, χωρίς να έχει  πρόθεση να εμπλακεί σε θέματα διοίκησης, για να αναβαθμιστούν οι προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους συμπολίτες μας. 
Παράλληλα το Δ.Σ. θα επιδιώξει, ο Αστυνομικός να εργάζεται με τα λιγότερα δυνατόν προβλήματα, διότι μόνο έτσι θα μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα.

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 07 Αύγουστος 2010 13:57