ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ

Αριθ. Πρωτ. : 204/21 Κομοτηνή, 25 Νοεμβρίου 2021

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ  Προς: 1) Βουλευτή Ν.Δ. Ν. Ροδόπης κ.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ Ευριπίδη 2) Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Ροδόπης κ.ΧΑΡΙΤΟΥ Δημήτριο 3) Βουλευτή ΚΙΝ.ΑΛ. Ν. Ροδόπης κ.ΙΛΧΑΝ Αχμέτ  Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές,

Όπως γνωρίζετε, τη Δευτέρα 22-11-2021 ανακοινώθηκε στη Βουλή, δια στόματος του Πρωθυπουργού της χώρας μας,  ότι η Κυβέρνηση προτίθεται μέχρι τέλη Δεκεμβρίου 2021 να καταβάλει -για μία ακόμη φορά-έκτακτο επίδομα στους  υγειονομικούς της χώρας μας, ως επιβράβευση για το έργο τους και την συνεισφορά τους στη διαχείριση της  θανατηφόρας πανδημίας του COVID-19.

Η συγκεκριμένη κίνηση της Κυβέρνησης προς τους υγειονομικούς της χώρας, μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους και  την επικροτούμε, είμαστε όμως αναγκασμένοι να υπενθυμίσουμε ότι, τον Μάρτιο του 2020 σε διάγγελμα του  ο Πρωθυπουργός ανέφερε:  «Οι μαχητές των νοσοκομείων μας, αξίζουν κάθε βοήθεια. Είναι οι ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες. Όπως και τα στελέχη της πολιτικής προστασίας και οι ένστολοι μας, που νύχτα και μέρα προσφέρουν τον εαυτό  τους για το κοινό καλό. Τους ευχαριστώ,σας ευχαριστώ, εκ μέρους όλων των Ελλήνων. Δεν σας αρκεί μόνο ένα  χειροκρότημα και ένας δημόσιος έπαινος,αλλά κάτι παραπάνω. Και θα μεριμνήσω προσωπικά γι αυτό.»

Δυστυχώς όμως ο κύριος Πρωθυπουργός, παρά την προσωπική του δέσμευση, για μια ακόμη φορά ξεχνά και εξαιρεί  από την υλική επιβράβευση όλους εμάς τους ένστολους μαχητές που υπηρετούμε στην Ελληνική Αστυνομία και είμαστε  αυτοί που καθημερινά δίνουμε μάχη με την εγκληματικότητα και την τρομοκρατία για να διασφαλίζουμε την δημόσια  και κρατική ασφάλεια της χώρας, είμαστε αυτοί που προτάξαμε τα στήθη μας στα σύνορα του Έβρου και αναχαιτίσαμε  επιτυχώς την οργανωμένη επίθεση από τον Ερντογάν που επιχειρήθηκε μέσω της προώθησης χιλιάδων παράνομων  μεταναστών από την Τουρκία προς τον Έβρο και έτσι απείλησε σοβαρά την ασφάλεια των συνόρων μας, είμαστε αυτοί  που επί χρόνια ολόκληρα «βάζουμε πλάτη» για την διαχείριση του μεταναστευτικού ,είμαστε αυτοί που επί χρόνια  ολόκληρα έχουμε φορτωθεί στην πλάτη μας δεκάδες πάρεργα που παρότι αποτελούν κύριο έργο άλλων δημοσίων υπηρεσιών  -τελικά εκτελούνται σχεδόν αποκλειστικά από την Ελληνική Αστυνομία (έλεγχος Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος,  εφαρμογή Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, επιδόσεις δικογράφων, επιδόσεις στρατιωτικών εγγράφων ,κ.λ.π. κ.λ.π),  είμαστε αυτοί που από την πρώτη στιγμή μαζί με το υγειονομικό προσωπικό (αυτοί εντός των νοσοκομείων κι εμείς  στους δρόμους και σε όποιο άλλο μέρος μπορεί κανείς να φαντασθεί ότι υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα,  επιφορτισμένοι με τον ρόλο του ελεγκτικού μηχανισμού εφαρμογής των μέτρων ) δίνουμε σκληρή μάχη για τη διαχείριση  της θανατηφόρας πανδημίας, για την πρόληψη και τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και χάρη σε αυτήν την  δική μας καθημερινή μάχη καταφέρνουμε και κρατιέται όρθιο (έστω και υπό καθεστώς πίεσης) το Εθνικό Σύστημα Υγείας  - γιατί θα πρέπει να αναγνωρίσετε όλοι ότι, αν εμείς δε δίναμε αυτή την υπεράνθρωπη μάχη στους δρόμους, τότε το  Εθνικό Σύστημα Υγείας θα είχε καταρρεύσει ολοκληρωτικά προ πολλού και θα θρηνούσαμε τώρα πολλαπλάσιους νεκρούς  από τον κορονοϊο συμπολίτες μας.

Για να φέρουμε όμως εις πέρας όλα αυτά, δουλεύαμε καθημερινά με ανάκληση των αδειών μας για σχεδόν ένα χρόνο,  γράψαμε εκατομμύρια απλήρωτες εργατοώρες και συνεχίζουμε να το κάνουμε με πίστη και φιλότιμο, εκτεθειμένοι σε  άμεσο κίνδυνο υγείας και ζωής ,θρηνώντας εκατοντάδες συναδέρφους μας που θυσίασαν την ζωή τους απλόχερα και  χωρίς δεύτερη σκέψη στο βωμό του καθήκοντος και μετρώντας παράλληλα χιλιάδες τραυματισμούς συναδέρφων μας,  που σε πάρα πολλές περιπτώσεις τους άφησαν βαριές αναπηρίες .

Γι΄ αυτήν την αδιαμφισβήτητα σημαντική προσφορά μας, η οποία αναγνωρίζεται πλήρως από την κοινωνία που πάντα  πιστά υπηρετούμε, συντασσόμαστε πλήρως με την Ομοσπονδία μας και αξιώνουμε από εσάς την ΑΜΕΣΗ και ΙΣΧΥΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  σας προς την Κυβέρνηση, ώστε να γίνουν πράξη τα δίκαια αιτήματά μας που αφορούν :

Α) Την άμεση τροποποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, για την πληρωμή όλων  των δεδουλευμένων ωρών νυχτερινής απασχόλησης.

Β) Τη θεσμοθέτηση οικονομικής επιβράβευσης όλων των εμπλεκομένων συναδέρφων  στην διαχείριση κρίσεων, πολύ δε περισσότερο εξαιτίας και αυτής τούτης της νέας  υγειονομικής έκρηξης του COVID-19  Γ) Την αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματός μας.

Δ) Ένα δίκαιο μισθολόγιο που θα ανταποκρίνεται στη διαρκή προσφορά και στο έργο του  αστυνομικού επαγγέλματος.

Αναμένουμε να μας γνωρίσετε τις παρεμβάσεις σας προς την Κυβέρνηση και τον κ. Πρωθυπουργό, ώστε να αναγνωριστεί  επιτέλους εμπράκτως-όχι μόνο με λόγια και S.M.S.- το ότι οι αστυνομικοί είναι παντού νύχτα και μέρα και προσφέρουν  τον εαυτό τους για το κοινό καλό, φέροντας επιτυχώς εις πέρας κάθε αποστολή που τους ανατίθεται για την πατρίδα  και τους πολίτες.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΖΑΤΖΑΝΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΟΥΜΑΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Image
Back To Top