ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΡΓΑΣΙΕΣ Δ.Σ. ΤΗΣ 23-11-2021

Κομοτηνή, 27-11-2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΡΓΑΣΙΕΣ Δ.Σ. ΤΗΣ 23-11-2021

Την 23-11-2021 και ώρα 19.00΄στην Κομοτηνή, πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Συνεδρίαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου, με παρόντα μέλη τους ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα, ΚΟΥΜΑΝΙΔΗ Νικόλαο, ΚΑΤΡΑΝΙΔΗ Ευστάθιο, ΚΑΦΑΛΗ Γεώργιο, ΔΟΜΒΡΙΔΟΥ Λαμπρινή, ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Παναγιώτη, ΒΑΛΕΡΑ Χρήστο και ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ Γεώργιο.
Απουσίαζε αδικαιολόγητα ο ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ Παναγιώτης.

ΘΕΜΑ 1o : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ
Η Πρόεδρος ενημέρωσε το σώμα για το κρούσμα COVID 19 που εκδηλώθηκε σε γυναίκα κρατούμενη στα κρατητήρια του Α.Τ. Κομοτηνής την 18/11/21 και για τις αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχε με τον Διοικητή του A.T. Κομοτηνής και τον Αστυνομικό Διευθυντή της Δ.Α. Ροδόπης, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την άμεση μεταγωγή της κρατουμένης το πρωί της 19/10/21 από τα κρατητήρια του Α.Τ. Κομοτηνής στις φυλακές Κορυδαλλού.

Επίσης ενημέρωσε το σώμα για τη συνάντηση που ζήτησε και είχε με τον Υποστράτηγο ΣΥΡΙΤΟΥΔΗ Πασχάλη παρουσία του Α΄ Αντιπροέδρου ΚΑΤΡΑΝΙΔΗ Ευσταθίου, κατά την οποία εξέφρασαν στον κ. Γενικό, την έντονη δυσαρέσκεια και τη διαμαρτυρία της Ένωσής μας για τη μη συμμόρφωση αυτού με τις υπ’ αριθ. 1507/20/589931 από 18-03-20, 1647/20/17957 από23-08-20 και 1005/20/2475513 από 10-11-20 =Διαταγές Α.Ε.Α. προς ΓΕ.Π.Α.Δ. χώρας, στις οποίες επανειλημμένως διατάχθηκαν να προβούν σε ειδικό σχεδιασμό διαχείρισης διαλογής κρατουμένων με τη δημιουργία χώρων εφεδρείας και ειδικών χώρων κράτησης για τα ύποπτα κρούσματα, καθώς επίσης για την αυστηρή τήρηση των εντολών - οδηγιών της Διεύθυνσης Υγειονομικού Α.Ε.Α. και τις από 07-05-2020 οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. οι οποίες αφορούν τα Καταστήματα Κράτησης - Αστυνομικά Κρατητήρια, με αποτέλεσμα οι κρατούμενοι όλο αυτό το διάστημα των 20 μηνών να εισέρχονται προς κράτηση και να κρατούνται στα κρατητήρια της Δ.Α. Ροδόπης χωρίς να γίνεται λήψη φαρυγγικού δείγματος και χωρίς να υπάρχουν ειδικοί προκαθορισμένοι χώροι απομόνωσης
νεοεισερχομένων, ούτε χώροι ύποπτων κρουσμάτων εκθέτοντας έτσι σε άμεσο κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των συναδέλφων μας και των οικογενειών τους αλλά και των ίδιων των κρατουμένων .Ενημέρωσε τον κύριο γενικό ότι θα προβούμε σε καταγγελία όλων των παραπάνω τόσο στον αρχηγό όσο και στον ΓΕΑΒΕ και για τη μη συμμόρφωση στην οποία θα αιτούμαστε και την άμεση παρέμβασή τους για την πλήρη συμμόρφωση με τις διαταγές καθώς και τον έλεγχο των υπευθύνων για την προκλητική ολιγωρία. Τέλος ενημέρωσε ότι επικοινώνησαν μαζί της οι Προέδροι των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ξάνθης- Καβάλας και Δράμας, οι οποίοι δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και ως εκ τούτου θα συνυπογράψουν την καταγγελία.Ζήτησε την έγκριση του Δ.Σ. επί του κειμένου της καταγγελίας και εγκρίθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ.

Η Πρόεδρος συνέχισε την ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. όσον αφορά την εξαγγελία που έκανε την προηγούμενη μέρα ο Πρωθυπουργός της χώρας και αφορούσε στη χορήγηση - για μία ακόμη φορά - έκτακτου βοηθήματος στους Υγειονομικούς της χώρας, εξαιρώντας προκλητικά και πάλι το αστυνομικό
προσωπικό, παρότι εμείς οι αστυνομικοί είμαστε αυτοί που «βάλαμε πλάτη» επί δύο χρόνια για την πρόληψη και περιορισμό της διασποράς του COVID 19, με υπερεργασία εκατομμυρίων εργατοωρών και αναστολή αδειών, προκειμένου για τον έλεγχο της τήρησης των μέτρων που κάθε φορά θέσπιζε η Κυβέρνηση για την προστασία του γενικού πληθυσμού από την πανδημία, προφανώς λησμονώντας - ο ίδιος - την προσωπική του δέσμευση που έδωσε το Μάρτιο του 2020 προς τους ένστολους, ότι θα αναλάβει
προσωπικά την αποκατάσταση των ενστόλων, οι οποίοι νύχτα και μέρα προσφέρουν τον εαυτό τους για το κοινό καλό δηλώνοντας ότι δεν αρκεί μόνο ένα χειροκρότημα και ένας δημόσιος έπαινος αλλά κάτι παραπάνω.

Η Πρόεδρος ενημέρωσε το Δ.Σ. για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε - επί του θέματος - μεταμεσημβρινές ώρες της 22-11-2021 με τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. ΚΟΥΜΑΝΙΔΗ Ν. - ΤΡΑΝΙΔΗ Ε. - ΚΑΦΑΛΗ Γ. - ΔΟΜΒΡΙΔΟΥ Λ. και ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Π., κατά τις οποίες συζητήθηκε η αναγκαιότητα έκδοσης Ανακοίνωσης Διαμαρτυρίας από την Ένωσή μας, για την άδικη και προκλητική εξαίρεση του κλάδου μας - για ακόμη μία φορά - από το έκτακτο επίδομα που η Κυβέρνηση χορηγεί στους Υγειονομικούς της χώρας για τη συμβολή τους στη διαχείριση της πανδημίας και να συμπεριληφθεί το συγκεκριμένο θέμα στο υπόμνημα που θα συνταχθεί και θα παραδοθεί από το Προεδρείο στους τοπικούς βουλευτές και στους υπόλοιπους
φορείς του τόπου μας, κατά τις συναντήσεις που θα αιτηθούμε ως νέα Διοίκηση.
Ενημέρωσε επίσης για το παρόμοιο γραπτό αίτημα που υποβλήθηκε αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας (22-11-2021) από τους κ.κ. ΒΑΛΕΡΑ Χ. και ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ Π., καθώς επίσης και για το περιεχόμενο της σχετικής με το ίδιο θέμα καταγγελτικής ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας μας. Τελειώνοντας την ενημέρωση, η Πρόεδρος έθεσε το θέμα προς ψήφιση στο Δ.Σ. και αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ να προβούμε σε καταγγελτική ανακοίνωση, συντασσόμενοι πλήρως με την Ομοσπονδία μας.

ΘEMA 2ο : ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΕΚΝΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ -ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟ ΕΤΟΣ 2021 -ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2020 Αποφασίσθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση σε συνεργασία με την Τοπική Διοίκηση
Παραρτήματος Νομού Ροδόπης της I.P.A.

ΘΕΜΑ 3ο : ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ
Αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ η αγορά δώρων για τα παιδιά ηλικίας 0 έως 12 ετών , καθώς και η διερεύνηση δυνατότητας διοργάνωσης Χριστουγεννιάτικου event σε εξωτερικό χώρο.
Ορίστηκε τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από τους κ.κ. ΚΑΤΡΑΝΙΔΗ Ευστάθιο, ΚΑΦΑΛΗ Γεώργιο και  ΔΟΜΒΡΙΔΟΥ Λαμπρινή.

ΘΕΜΑ 4ο : ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 2021
Η Πρόεδρος υπέβαλλε πρόταση για διοργάνωση Εβδομάδας Αιμοδοσίας της οποίας οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν να προσφερθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Ροδόπης «ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ» για τις ανάγκες των μελών του, στα πλαίσια της κοινωνικής μας προσφοράς και ως ένδειξης αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας.
Η πρόταση έγινε ΟΜΟΦΩΝΑ αποδεκτή.

ΘΕΜΑ 6ο : ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ να προβούμε -ενόψει Χριστουγέννων- σε προσφορά παιχνιδιών στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας Κομοτηνής , για να μοιραστούν σε άπορα παιδιά, στα πλαίσια της κοινωνικής μας αλληλεγγύης.Επίσης, η Πρόεδρος πρότεινε να αγοραστούν δώρα και να προσφερθούν στα παιδιά του Συλλόγου «Άγιοι Θεόδωροι», σε επίσκεψη μας κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων, στα πλαίσια της κοινωνικής μας αλληλεγγύης.
Η πρότασή της, εγκρίθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ.Ορίστηκε τριμελής επιτροπή, αποτελούμενη από τους κ.κ. ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα - ΒΑΛΕΡΑ Χρήστο και ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ Γεώργιο.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΤΖΑΤΖΑΝΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΚΟΥΜΑΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ